Polícia obvinila dvoch mužov zo Sniny a okolia z drogovej trestnej činnosti

30.07.2012 Humenné

Humenné 30. júla (TASR) - Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil v uplynulých dňoch zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, 25-ročného muža z obce Dlhé nad Cirochou, okres Snina a 27-ročného muža zo Sniny. Krajskí policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že na základe operatívnych informácií vykonali 25. júla humenskí policajti spolu s policajtmi úradu boja proti organizovanej kriminalite pri moste v Dlhom nad Cirochou kontrolu mladšieho z obvinených.
„Ten mal v tom čase pri sebe 20 kusov igelitových vrecúšok s obsahom zelenej sušiny - marihuany nezisteného množstva,“ uviedol Džobanik. Po vydaní vrecúšok policajti následne muža zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie pre vyššie uvedený zločin a umiestnil ho do cely policajného zaistenia, pričom spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Sudca však obvineného nevzal do väzby, preto bude stíhaný na slobode.
Na základe následných vyšetrovacích úkonov polícia zistila, že zaistenú marihuanu mal mladší z obvinených kúpiť od toho staršieho, teda od 27 ročného Sninčana. Polícia u neho nasledujúci deň 26. júla vykonala domovú prehliadku a prehliadku osobného auta. „Pri domovej prehliadke policajti zaistili sklenú fajku a pri prehliadke auta igelitové vrecúško s obsahom neznámej sušiny zelenej farby,“ dodal hovorca.
Aj tohto obvineného vyšetrovateľ po vznesení obvinenia umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Stíhaný ale bude na slobode, nakoľko ho sudca nevzal do väzby. Zaistené sušiny budú podrobené znaleckému skúmaniu.
 

Vyberte región